


Vielse i Nyvangskirken
"Dersom Herren ikke bygger huset, er bygmestrenes møje forgæves" - sådan stod der i et ældre vielsesritual, og det gør altså en forskel at tænke den Største med ind i den særlige dag.
Vi kalder det Vielse, fordi der er tale om en særlig handling, med det almindelige ord er selvfølgelig Bryllup, en forkortelse af ordet Brudeløb, som i gammel tid var det optog, der bragte brudeparret til kirken, hvor vielsen foregik.
Nyvangskirken kan tilbyde nogle moderne retro-rammer om jeres vielse: Kirken fra 1974 har en bredde, som gør det nemt for alle at være med, og en akustik, som er enhver musikelskers drøm.
Det kan der siges meget mere om, men kom selv og oplev den!
Se Nyvangskirkens arkitektur her
Vielse aftales med kordegn Charlotte Bjørn her
eller med præsten
Vi vil giftes og hvad så?
Når I har fundet den ønskede dato for vielsen, er næste skridt at tage kontakt til kordegnen, som vil hjælpe jer videre med det praktiske forløb. Alle spørgsmål om personregistrering, prøvelsesattest, navneændring og det praktiske omkring vielsen
Prøvelsesattest – en vigtig formalitet
For at blive viet i kirken skal I have en prøvelsesattest fra den kommune, hvor I bor. Den fungerer som den juridiske tilladelse til, at vielsen kan finde sted.
-
Attesten er gyldig i 4 måneder
-
Mindst én af jer skal være medlem af Folkekirken for at kunne blive viet i kirken
Bryllupssamtale og planlægning af vielsen
Cirka 2–3 uger før brylluppet mødes I med præsten til en samtale, hvor I taler om det praktiske omkring vielsen, vælger salmer og gennemgår forløbet af dagen. Her er også tid og plads til spørgsmål og ønsker.
Find salmer til vielsen
-
Læs teksterne og lyt til melodier på: www.dendanskesalmebogonline.dk
-
Hør salmerne sunget af kirkesangere på: www.lyttildanskesalmer.dk
Navneændring i forbindelse med brylluppet – gratis
Det er gratis at ændre navn i forbindelse med vielsen, hvis I ønsker at få navnefællesskab og have samme efternavn. Navneændringen sker via www.borger.dk og vil automatisk fremgå af jeres vielsesattest.